В цьому році Український державний інститут культурної спадщини разом з Українським товариством охорони пам’яток історії та культури  проводить Всеукраїнський конкурс творчих робіт «Збережемо  спадщину – збережемо Україну».
Мета Конкурсу – зацікавити дітей пам’ятками культурної спадщини, заохотити їх до вивчення історії, походження пам’яток.
Конкурс проводиться з 15 листопада 2019 року по 19 грудня 2019 року за наступними номінаціями:
– Малюнок пам’ятки (розмір не менше А-4);
– Художня вишивка, яка відображає пам’ятку;
– Скульптура малих форм з глини, соломи, вербового прута, текстилю, дерева (висота та ширина не більше 50 см)
На  Конкурс приймаються роботи, виконані тільки особисто учасником. Один учасник має право заявити до участі не більше 2-х  робіт.
Особи, які бажають взяти участь в Конкурсі, надсилають Заявку, фото пам’ятки та своїх творчих робіт (об’ємні роботи – в декількох ракурсах, площинні – в одному ракурсі) на електронну адресу ukrtopik1966@gmail.com  до 21 листопада 2019 р.
Члени Оргкомітету відбирають роботи за представленими матеріалами для участі в Конкурсі. Автори робіт сповіщаються про результати відбору по електронній пошті, з якої надійшли роботи в електронному вигляді, не пізніше 26 листопада 2019 року.
До 12 грудня 2019 року учасники, які отримали повідомлення, надсилають оригінали творчих робіт Новою Поштою на відділення № 31 або особисто привозять  на адресу: 01015, Україна, м. Київ, вул. Лаврська, 9, корпус 19, ГО «Українське товариство охорони пам’яток історії та культури». Отримувач і консультант – Мазур Людмила Олександрівна, моб.тел. 067-269-65-03; 066-006-70-84.
Творча робота супроводжується етикеткою, що містить наступну інформацію: назва пам’ятки, розміри, техніка виконання, номінація; прізвище, ім’я та вік (дата народження автора); назва школи, району,  області; прізвище ім’я, по-батькові та посада  керівника роботи (вчитель, викладач, майстер і т.ін.) Етикетка надійно прикріплюється до лицьової сторони роботи.
З 12 по 19 грудня 2019 р. оформлюється  виставка відібраних та представлених творчих робіт у виставковій залі Галереї «Печерська» ГО «Українське товариство охорони пам’яток історії та культури» за адресою: 01015, Україна, м. Київ, вул. Лаврська, 9, корпус 19.
Підведення підсумків Конкурсу,  відкриття виставки представлених робіт та нагородження учасників Дипломами,  а вчителів, які допомагали у підготовці робіт,  Подяками, відбудуться у День Святого Миколая, 19 грудня 2019р. о 12-00 за адресою: м. Київ, вул..Лаврська,9, корпус 19.