43 сесія Комітету Всесвітньої спадщини, яка зараз проходить в Баку включила до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО Святилище Бон-Жезуш-ду-Монті в місті Брага (Santuário do Bom Jesus de Braga). Це один з найбільш унікальних і красивих архітектурно – ландшафтних комплексів в Португалії. Святилище (Санктуарій) – популярне місце паломництва серед католиків. які починають своє сходження з монументальних зиґзаґоподібних сходів Via Sacra («Свята дорога»). Сходи в стилі бароко мають довжину – 116 м. Перша згадка про каплицю на вершині пагорба датується 1373 роком. Будівництво Санктуарію було розпочато в 1722 році під патронатом архієпископа Браги Родріго де Моура Теллеш (Rodrigo de Moura Teles) Його герб можна побачити над воротами, на самому початку сходів. Архієпископ також сприяв будівництву другого зиґзаґоподібного прольоту сходів, на яких встановлені фонтани з фігурами, що символізують п’ять почуттів: зір, слух, нюх, дотик і смак. У 1781 році побудований третій проліт сходів, який присвячений трьом біблійним чеснотам Вірі, Надії і Любові, скульптурні зображення яких прикрашають фонтани. Безпосередньо храм було побудовано в неокласичному стилі. Основний фасад церкви прикрашений колонами в іонічному і доричному стилях. На особливу увагу заслуговує інтер’єр храму, виконаний в стилях рококо, бароко і неокласицизму.

Йоган Гете колись написав – «Ніхто не знає, які його сили, поки їх не використає» І це велика радість, коли не тільки відчуваєш сили, а й поруч є наставник, який допоможе їх реалізувати в творчості. 19 грудня було підбито підсумки та вручено нагороди учасникам Всеукраїнського конкурсу творчих робіт «Збережемо спадщину-збережемо Україну». На урочисті збори приїхали діти та їх вчителі з Донецької, Кіровоградської, Львівської Хмельницької областей, міста Києва

Ірина Прокопенко, директор Українського державного інституту культурної спадщини, при врученні Дипломів і Подяк, відзначила великий творчий потенціал всіх конкурсантів, непідробний інтерес до історії рідних місць і висловила надію на те, що сила та енергія їх талантів дозволить Україні стати успішною і процвітаючою країною. Всього в конкурсі взяло участь 119 юних талантів з 14 областей України. І хоча не всі мали змогу приїхати на свято – Дипломи та подарунки обов`язково отримає кожний.